Artikel op Biojournaal

Bio Journaal had ons spontaan benaderd voor een interview, wij waren natuurlijk heel enthousiast! Anne van Bio Journaal heeft een leuk artikel geschreven;

Organicfarm importeert biologische kokosproducten uit Sri Lanka en Vietnam 

Tholen – In april zijn Alexander en Rosanne Rivera gestart met het verwezenlijken van hun droom. “We importeren pure kokosproducten van superieure kwaliteit naar Nederland”, begint Alexander Rivera. “We hebben toen eerst grondig onderzoek verricht en monsters aangevraagd bij 30 fabrieken, die we op smaak, geur en kwaliteit hebben getest en hiernaast de voedingswaardes hebben laten analyseren. Naast kwaliteit heeft eerlijke handel en duurzaamheid ook een grote rol in het geheel. Op basis hiervan hebben we de fabrieken gekozen waar we mee samenwerken en die we vertegenwoordigen in Europa.”

Het bedrijf verhandelt twee lijnen: Vitaganica en Nutrinut. “Vitaganica is onze eigen biologische lijn. De lijn bestaat onder andere uit biologische virgin kokosolie, bio kokosmelk poeder, bio kokoswater poeder en kokoschips. De kokosolie kun je bijvoorbeeld ook op je huid gebruiken, omdat de zuiverheid van Vitaganica kokosolie zo hoog is, heeft het de eigenschap dat het makkelijk in de huid trekt. Nutrinut is een biologische lijn uit Sri Lanka, waar wij vertegenwoordiger van zijn. Deze lijn heeft gelijkaardige producten als de Vitaganica-lijn."

Ambities

Rosanne: “We willen heel graag ons netwerk vergroten zodat we meer verkooppunten kunnen realiseren. Wij zijn daarom opzoek naar innoverende organisaties, van winkeliers tot groothandels die de beste kwaliteit willen inkopen en aan de man willen brengen.” “Daarnaast willen we ook het ISO-certificaat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen behalen”, vult Alexander aan.

Voor meer informatie

Alexander en Rosanne Rivera
Organicfarm Trading BV
De Quackstraat 54C
3082 VV RotterdaM
010 841 74 74
info@organicfarm.nl
www.organicfarm.nl

Publicatiedatum : 1-11-2018
Auteur: Anne Jansen
© BioJournaal.nl

Vind je dit artikel leuk?

Schrijf je hier in voor meer tips!

 


 

Andrea Weda - 13-07-2018

Welke kokosolie is goed? + Recept Bounty taartje

  

Welke kokosolie is goed?

In de kokosolie jungle kun je nogal verdwalen. Waar moet je nou eigenlijk opletten als je kokosolie koopt?

De meeste "gewone" kokosolie wordt gemaakt door kokospulp te drogen in dehydrators/ovens op zeer hoge temperaturen. Door oplosmiddelen toe te voegen wordt de olie uit de pulp geëxtraheerd. Daarna wordt de olie gebleekt en ontgeurd waardoor alle goede eigenschappen zijn verdwenen.

Ik gebruik zelf de virgin kokosolie van Organicfarm. Deze ongeraffineerde en koudgeperste kokosolie is echt rauw. Het wordt gemaakt door de kokospulp te laten centrifugeren waardoor het vocht uit de pulp wordt onttrokken zonder deze op hoge temperatuur te verhitten.  De temperatuur in de centrifuge is onder de 32 graden. Daarna wordt de pulp koudgeperst totdat er olie uitkomt. En wat ook belangrijk is , is dat de regio waar de kokosnoten vandaan komen, ook groen is. De fabriek staat in Vietnam (Ben Tre) en werknemers werken er onder goede omstandigheden. De fabriek heeft een eigen biologische kokosboomgaard waar de kokosbomen groeien zonder gebruik van synthetische bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie of kunstmest.  

Waar moet je op letten als je goede kokosolie wilt kopen?

 • Koudgeperst met een ISO nummer op de verpakking.

 • Biologisch.

 • Onbewerkt (ongeraffineerd en niet ontgeurd) dus met kokosgeur en smaak!

 • In glazen verpakking (minder bewerking en je kunt de kleur bekijken).

 • Land van herkomst is vermeld.

 • Er staat een fabrikant of leverancier op de pot.

 • Een transparant productieproces dat inzichtbaar is.

 • Structuur is zacht en smelt snel op de huid/in de mond.

 

Hoe gebruik je kokosolie?

Je kunt er bijna alles mee :-)  Behalve in de keuken kun je het ook gebruiken als verzorging voor je huid, als ingrediënt van zelfgemaakte deodorant of tandpasta, voor handen, voeten en lippen en als haarmasker.

En in de keuken: 

~ Bakken van vlees en kip (doordat de virgin kokosolie niet ontgeurd is heeft het wel een kokossmaakje).

~ Gebruik het als je granola maakt.

~ Maak je koffie romiger met 1 eetlepel kokosolie.

~ Voeg een eetlepel kokosolie toe aan je smoothie.

~ Smeer het op je brood.

~ Of maak er lekkere baksels van , zoals dit Bounty taartje:

 

Recept Bounty taartje

Benodigdheden

Bereidingswijze

Bekleed een klein ovenschaaltje met een stukje bakpapier (laat over de rand hangen). Smelt in een steelpannetje de kokosolie en voeg de kokosrasp toe. Voeg evt. wat extra kokosolie toe als het mengsel te droog is. Of wat extra kokosrasp als het te vochtig is. Haal de pan van het vuur en meng goed door en zet even weg. Meng de dadels (zonder pit) met het vanille extract/poeder en het zeezout in de keukenmachine of hakmolentje van de blender. Het gaat het beste als de dadels wat vochtig zijn. De dadels kun je van te voren even laten weken in water maar je kan ook een klein scheutje water toevoegen tijden het blenden.  Het wordt een kleverige massa, dus wellicht moet je af en toe de dadelpasta even van de rand van de kom afschrapen en weer verder blenden. Voeg de dadelpasta toe aan het kokosmengsel en meng goed door. Schep dit over in het ovenschaaltje en laat het een uurtje uitharden in de vriezer.  Haal de kokosplak uit de vriezer. Smelt de chocolade au bain marie en smeer het uit over de kokosplak. Laat het taartje een uurtje uitharden in de koelkast . Kun je niet zo lang wachten (wat ik heel goed snap, hahaha!)  zet het dan 15 minuten in de vriezer. Wil je liever hapklare stukjes maken?  Snij dan de bevroren plak in kleine stukjes en dip ze in de gesmolten chocolade. Je hebt dan wel wat meer chocolade nodig, ohoh ;-) Laat ze op bakpapier even uitharden, in de koelkast of in de vriezer.

Vind je dit recept leuk?

Schrijf je in voor meer tips en recepten!

 


 

Hoe maken wij kokosolie? Rosanne Rivera 

De kokosolie wordt van groene biologische kokosnoten gemaakt. Met bijzondere zorg om de voedingswaarde en de natuurlijke aroma van verse kokosnoten te beschermen. De rijpe kokosnoten worden ontdaan van de bast en de pit. Ook het bruine velletje wordt van de kokos af geschild. Wat overblijft, is het prachtige witte kokosvruchtvlees. Het vruchtvlees wordt fijn gemalen. Het water wordt uit de kokos op lage temperatuur gedroogd. Hierna wordt de droge kokos koudgeperst en gefilterd. We voegen niets aan het product toe en halen er niets uit. Het wordt gelijk na het productieproces in glazen potten verpakt en in kleine oplages naar ons getransporteerd om de versheid en kwaliteit te behouden.

Onze plantage

Onze plantage is biologisch gecertificeerd en vrij van kunstmatige grondstoffen en genetische modificatie en biedt veel mogelijkheden voor ecologische duurzaamheid. Hernieuwbare energiebronnen en behoud van biodiversiteit en restauratie van de natuur met veel aandacht voor een lage CO2-uitstoot (carbon footprint) milieusanering. Er worden nooit bestaande natuurgebieden gekapt voor onze producten. De plantage collega's cultiveren het land tussen kokospalmen met specerijen en fruitgewassen waardoor de biodiversiteit van landbouwgronden wordt vergroot. Onze biologische productiemethoden bieden bijen en andere bestuivende insecten een chemisch–vrije leefomgeving.

 


 

Voedingstherapeut​ Irene lelieveld - 21 Juni 2018

Alles in 1 kokosolie + recept kokosolie tandpasta

Alles in 1 kokosolie

Gebruik één product als

 • Haarmasker en een puntjes verzorger
 • bodymilk,
 • tandpasta,
 • gezichtscrème,
 • lippenbalsem,
 • massage- olie,
 • oh ja en je kunt er ook mee bakken en koken, nou wat wil je nog meer?

Ik ga op vakantie en neem mee…… alleen een pot echte pure kokosolie 😉

Kokosolie, daar koken en bakken we onderhand allemaal in. Het is een gewild product in de natuurlijke keuken. Toch moet je echt opletten wat je koopt want er is veel troep op de markt. Zelfs als er biologisch op staat, dan nog wil dat niet zeggen dat je een goede kwaliteit hebt. Echt goede kwaliteit moet koudgeperst zijn maar ook de processen die daarna volgen zoals in de ovens, dehydrators en centrifuges moeten wel onder de 40˚C blijven om een goede kwaliteit te krijgen. 

Dan ga je verder kijken en kom je ontzettend veel merken tegen die biologisch zijn en dan maar hopen dat het een goede soort is die je koopt. Want neem nou eens de verpakking.

Je koopt het in glas; je weet dat plastic slecht is voor producten, voor je gezondheid en voor het milieu, dus met je pot ben je blij. Maar toch weet je niet of dit altijd in glas gezeten heeft, want meestal wordt het in die landen in mega-grote plastic verpakkingen vervoerd naar het land dat de kokosolie heeft ingekocht. Op deze manier vervoeren is  erg slecht voor de kwaliteit. Dan wordt de kokosolie verkocht en verpakken de afnemers het meestal zelf in verschillende materialen en dat kan dus ook in glas zijn.  Maar ja, jij weet niet waar het vandaan komt.  Dus ook al koop je biologisch, eigenlijk weet je nog niet zoveel. Dan moet je afgaan op de verhalen die je leest en die de verkoper over zijn product vertelt. Ook voor mij een hele toestand, dus waar let je op?

Zo stuitte ik op het merk Organicfarm. Deze firma voldoet aan alle eisen die ik bij een goede kokosolie wil zien.  Kijk zelf maar eens op hun site en bepaal zelf wat jij ervan vindt. 

Wanneer je dit product gebruikt, bespaar je een hoop ruimte in je huis en een hoop kosten want dit product kun je voor van alles gebruiken, als tandpasta, bodymilk, gezichtscrème, zonnebrand, lippenbalsem, koken, bakken, enzovoorts.

Wat kun je doen met kokosolie?

 1. Koken en bakken. Dit product blijft altijd stabiel en kan op zeer hoge temperaturen verhit worden. Wanneer je ermee kookt en bakt, gaan er wel voedingsstoffen verloren, hou daar rekening mee. Een grote pot is ideaal en je doet er lekker lang mee.
 2. Gebruiken als haarmasker en om de haren mee te verzorgen. Voor de haren is er geen natuurlijker masker of verzorgingsproduct denkbaar dan kokosolie. Neem altijd een hoge kwaliteit. Voor het slapen gaan doe je in nat haar de kokosolie als een masker en in de ochtend spoel je het uit. Je haar wordt superzacht.
 3. Gebruiken als bodymilk, gezichtscrème, lippenbalsem, massage-olie. Een mooiere natuurlijke bodymilk of gezichtscrème is er ook niet. Zet de kokosolie (de kleine pot) boven neer voor je haren, je lichaam en je gezicht. 
 4. Je kunt je tanden ermee poetsen of oil-pulling. Tanden kun je er ook mee poetsen (zie verderop een recept voor een natuurlijke tandpasta) en wat dacht je van oil- pulling om superschone tanden te krijgen. Neem een schep kokosolie en houdt dit 15 minuten in de mond terwijl je het door je mond laat rollen, altijd uitspugen.

Recept kokosolie tandpasta 

Benodigdheden

Bereidingswijze

Voeg alles bij elkaar en je hebt tandpasta. Je kunt de tandpasta gewoon in een potje bij je tandenborstel bewaren en het blijft wel een paar maanden goed.

Vind je dit recept leuk?

Schrijf je in voor meer tips en recepten!

 


 

Oscar Helm - December 2017​

Welke kokosolie moet je kopen?​


Welke kokosolie moet je kopen? De laatste jaren is kokosolie aardig populair geworden. Olie is olie zou je denken. Feit is echter dat er veel kwaliteitsverschil tussen de verschillende kokosoliën zit. Wat betreft de kwaliteit kan je deze om te beginnen opdelen in twee grote groepen:

 • Geraffineerde copra kokosolie
 • Virgin kokosolie

De geraffineerde copra kokosolie wordt vaak aangegeven als RBD wat staat voor Refined, Bleeched and Deodorized. Geraffineerd, gebleekt en ontgeurd dus. Het is wel belangrijk om te weten dat er ook grote kwaliteitsverschillen zitten in de virgin kokosolie merken.

De kokosolie van De Witte Parel en Organicfarm is naar mijn mening de beste. Andere goede virgin kokosolie merken zijn: Amanprana, Royal Green. Virgin kokosolie wordt ook wel verkocht als extra virgin kokosolie, maar dit gewoon hetzelfde als virgin. Het beste koop je virgin / extra virgin kokosolie welke biologisch gewonnen is. Als je goede kokosolie hebt dan zal je merken dat deze nog naar kokos ruikt. 


© 2018 Organicfarm | sitemap | rss
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.