Haver kokos granola - Rosanne 

Mmmm... het huis ruikt naar zelfgemaakte koekjes en dit is minstens net zo lekker. Met jouw lievelings toppings en makkelijk om zelf te maken.

Ingrediënten

  • 300 gram havervlokken
  • 150 gram noten naar keuze
  • 50 gram geraspte kokos 
  • 75 gram kokossuiker, je kunt ook minder toevoegen
  • 3 eetlepels Vitaganica biologische virgin kokosolie raw
  • 3 eetlepels honing of een andere natuurlijke vloeibare zoetstof

Optionele toppings

  • Vitaganica kokos chips
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram sesamzaad
  • Pure chocolade schilfers, chocolade van minstens 70% cacao.
  • 100 gram verse of gedroogde vruchten, zoals rozijnen, pruimen, abrikozen of dadels ik heb cranberries gebruikt.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C. Stamp de noten in grove stukken met een vijzel of hak ze met een mes. Meng de notenstukjes met havervlokken, en meng het in een grote kom. Smelt de kokosolie en voeg de olie en honing toe en meng alles goed. Bekleed de bakplaat van de oven met een vel bakpapier en verdeel het mengel over de bakplaat. Bak in 30 minuten tot de granola goudbruin is, roer na een kwartiertje even om zodat het niet aanbrandt. Laat de granola afkoelen op de bakplaat, tijdens het afkoelen zal de het pas knapperig worden. Je kunt er dan gedroogde vruchten er doorheen mengen. Tips om te serveren: Voeg pure chocolade schilfers, toe aan het mengsel voor een granola met chocoladesmaak. Serveer met (kokos)melk of natuuryoghurt, je kunt ook verse vruchten of kokoschips toevoegen.

Bewaren
Bewaar het in een afgesloten pot. Je kunt de granola 2 weken bewaren. 



Warme kokosmelk - 
Rosanne

Heb je een lactose intollerantie? Of houd je simpelweg van romige kokos? Dan zou je dit echt eens moeten proberen. Vegan kokosmelk poeder is een uitstekende melk vervanger en past in ieder recept dat melk vereist. Met Vitaganica vegan kokosmelk poeder maak zoveel als je nodig hebt. Los het kokosmelkpoeder op in warm water. Hoe meer poeder er wordt gebruikt, des te rijker de kokosmelk. Zelf eenvoudig kokosmelk maken doe je zo.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Om dunne kokosmelk te maken:
    meng 1 deel poeder tot 10 delen water (50 gram poeder op 500 ml warm water.)
  • Om medium dikke kokosmelk te maken:
    meng 1 deel poeder tot 8 delen water (50 gram poeder op 400 ml warm water.)
  • Voor het maken van kokosroom:
    meng 1 deel poeder tot 4 delen water (50 gram poeder op 200 ml warm water.)

Onder de 25 graden gaat de kokosmelk klonteren, dit komt omdat de kokosmelk poeder rijk aan kokosolie is en kokosolie heeft een vaste vorm onder de 24 graden. U kunt de melk weer verwarmen en opkloppen met een garde. Wil je liever de koude kokosmelk? Dan kan je de klontjes er uit halen met een fijn zeefje. 

Optioneel
Voeg een klein schepje kokosbloesem suiker en/of anijs toe.



  
Bananenbrood - Laura Maria Den Boef

Benodigdheden:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in met kokosolie, bakpapier gebruiken kan ook. 
Bak het bananenbroof in een cakevorm op 70 minuten in de oven op 160 graden.


Tandpasta - Irene Lelieveld

Benodigdheden:

Voeg alles bij elkaar en je hebt tandpasta.
Je kunt de tandpasta gewoon in een potje bij je tandenborstel bewaren en het blijft wel een paar maanden goed.​


  

Bounty taartje
 - Foodcoach Andrea.

Wat heb je nodig voor dit heerlijke bounty taartje:

Bekleed een klein ovenschaaltje met een stukje bakpapier (laat over de rand hangen). Smelt in een steelpannetje de kokosolie en voeg de kokosrasp toe. Voeg evt. wat extra kokosolie toe als het mengsel te droog is. Of wat extra kokosrasp als het te vochtig is. Haal de pan van het vuur en meng goed door en zet even weg. Meng de dadels (zonder pit) met het vanille extract/poeder en het zeezout in de keukenmachine of hakmolentje van de blender. Het gaat het beste als de dadels wat vochtig zijn. De dadels kun je van te voren even laten weken in water maar je kan ook een klein scheutje water toevoegen tijden het blenden.  Het wordt een kleverige massa, dus wellicht moet je af en toe de dadelpasta even van de rand van de kom afschrapen en weer verder blenden. Voeg de dadelpasta toe aan het kokosmengsel en meng goed door. Schep dit over in het ovenschaaltje en laat het een uurtje uitharden in de vriezer.  Haal de kokosplak uit de vriezer. Smelt de chocolade au bain marie en smeer het uit over de kokosplak. Laat het taartje een uurtje uitharden in de koelkast . Kun je niet zo lang wachten (wat ik heel goed snap, hahaha!)  zet het dan 15 minuten in de vriezer. Wil je liever hapklare stukjes maken?  Snij dan de bevroren plak in kleine stukjes en dip ze in de gesmolten chocolade. Je hebt dan wel wat meer chocolade nodig, ohoh ;-) Laat ze op bakpapier even uitharden, in de koelkast of in de vriezer.

Wil jij jouw recept met kokos hier zien? Leuk! Mail jou recept naar : info@organicfarm.nl




[WEBWINKELKEURWIDGET layout=default theme=light color=#8fbd3b show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=250px height=0 interval=5000 language=1 inline=0]


Biologisch gecertificeerd
Ons Skal nummer: 106889



   

© 2018 Organicfarm | sitemap | rss
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.