Maak massageolie, bodylotion en gezichtscrème alles-in-1 met kokosolie - Rosanne

Benodigdheden

Hoe maak je het ? 

Het is super simpel! Virgin kokosolie smelt snel op de huid en is daarmee zonder toevoegingen van andere olien ook direct geschikt voor massages. Doe een beetje kokosolie in een schoon en droog glazen potje met deksel. Als je het lekker vind dan kan je een paar druppels etherische of essentiële olie toevoegen.

Om dit goed door elkaar te mengen kan je het beste de kokosolie op lage temperatuur vloeibaar maken. Hoe doe je dit? Au bain-marie of verwarm de oven op 30 graden en als jouw oven dat niet kan, op 40 graden of zet je potje even op de verwarming. Voeg een paar druppels etherische of essentiële olie toe en eventjes roeren en het is klaar.

Tip: wanneer de kokosolie begint te stollen en er al een beetje wit uit ziet, mix het geheel 1 minuut met een staafmixer voor een heerlijke zachtere bodybutter. De kokosolie zal vanzelf weer een vaste vorm worden. Virgin kokosolie heeft een vaste vorm onder de 23ºC en wordt vloeibaar boven de 24ºC. Dit kan je gebruiken als massageolie, bodylotion en gezichtcreme. 

Vind je dit recept leuk?

Schrijf je in voor meer tips en recepten!

© 2018 - 2020 Organicfarm | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel